Sander Wijdemans
3 juni 2022 09:24
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Wil jij ook meer groen in jouw kantoor?

Kamerplanten zijn momenteel een van de populairste decoratie-ideeën voor in het kantoor. Sterker nog, afbeeldingen van prachtige vegetatie lijken de sociale media te hebben overgenomen. Als je van een kleine binnentuin houdt, maar geen groene vingers hebt, kun je overwegen om nepplanten aan te schaffen. Is het echter zo dat het gebruik van nepplanten voor binnenhuisdecoratie te verkiezen is boven het gebruik van echte planten?

Wil jij ook meer groen in jouw kantoor

Planten zijn altijd al in de mode geweest, maar de laatste jaren zijn kamerplanten steeds populairder geworden. Kamerplanten zijn een essentieel aspect van woninginrichting geworden, omdat ze een van de eenvoudigste manieren zijn om een kamer op te fleuren en knusser en levendiger te laten aanvoelen. Hoewel planten populairder zijn dan ooit, kunnen nepplanten – zelfs de meest realistisch uitziende (ja, ze bestaan!) – nog steeds een beetje verboden aanvoelen, wat niet zo zou moeten zijn! Het is algemeen bekend en mensen zijn trots om het te zeggen: kunstplanten kopen is helemaal OK.

Echte planten vergen veel verzorging

Bovendien, ongeacht je persoonlijke kamerplanten geschiedenis, sommige locaties zouden profiteren van wat weelderig groen, maar zijn niet bevorderlijk voor het houden van echte planten in leven. Bovendien, zelfs als je de esthetiek van levende planten in je het kantoor waardeert, kan het zijn dat je een volle agenda hebt en je niet druk wilt maken over de verzorging ervan, en dat is helemaal prima-planten kunnen een hoop werk zijn! Als je je kantoor al een tijdje wilt decoreren met nepplanten, maar het om wat voor reden dan ook hebt uitgesteld, overweeg dan deze vergunning om het te doen.

Het is aan jou of je nep- en echte planten in je huis wilt mixen, of dat je gewoon kunstmatige kamerplanten wilt. Het belangrijkste is dat je doet waar jij gelukkig van wordt! Als je bang bent dat anderen je nepplanten zullen opmerken zodra ze ze zien, is dat helemaal niet nodig. Wat is het goede nieuws? Veel van je favoriete merken hebben nu imitatieplanten van hoge kwaliteit, zoals de planten hieronder, die er aanzienlijk realistischer uitzien – waardoor de meeste mensen het niet zouden kunnen zien.

Oh, en als je nepplanten gaat kopen, hier is wat advies: Laat ze niet gewoon in hun originele pot staan. Kleed ze aan in een nieuwe plantenbak (vooral als de bestaande te klein is voor de plant) en bedek de bovenkant met gedroogd mos om ze er realistischer uit te laten zien – en minder nep. Het kost maar een paar minuten, maar het heeft een grote impact.

Uiteindelijk gaat het er bij het inrichten van je kantoor om dat je een ruimte creëert die efficiënt, comfortabel en plezierig voor je is – zelfs als dat betekent dat je een paar ontwerpregels moet trotseren. Of, je weet wel, je vrienden ervan overtuigen dat je kunsthaag echt is. Wil je een kunsthaag kopen? Twijfel niet en maak van jouw kantoor een groene omgeving.

Reacties