Sander Wijdemans
15 juni 2022 13:29
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Welke stellingen kun je gebruiken in een magazijn?

Er is veel divers aanbod qua stellingen, waardoor je overweldigd kunt raken. Want welke stellingen zijn nou het meest geschikt voor jouw magazijn? Hieronder in dit artikel zijn de verschillende stellingen beschreven, zodat jij een keus kunt maken welke het meest geschikt is voor jouw magazijn.

Palletstelling nodig Dit moet je weten

Legbordstelling

Een legbordstelling is een stelling waarvan de legboren zowel horizontaal als verticaal geplaatst kunnen worden. Een legbordstelling is vooral geschikt voor kleine, lichte goederen op te slaan. Denk bijvoorbeeld aan kratten en dozen.

Grootvakstelling

Wanneer iets net niet past in een legbordstelling, is een grootvakstelling geschikt. Deze stelling is bijvoorbeeld geschikt voor autobanden, dozen, rollen stof en motoronderdelen. Grootvakstellingen worden met name gebruikt om de goederen tentoon te stellen. Grootvakstellingen worden doorgaans gemaakt van duurzame materialen, hierdoor gaan ze lang mee. Grootvakstellingen zijn dus een duurzame investering.

Palletstellingen

Waar een grootvakstelling met name is om goederen tentoon te stellen, zijn palletstellingen er juist voor om goederen op te slaan. Een palletstelling, zoals de naam al verklapt, leent zich vooral voor goederen die op een pallet staan opgeslagen. Het draagvermogen van een palletstelling is enorm, waardoor het mogelijk is om alle type pallets hierin op te slaan.

Draagarmstelling

Een draagarmstelling is een stelling waaraan draagarmen zijn gemonteerd. De draagarmstelling is met name geschikt voor lange, zware goederen zoals buizen. Een draagarmstelling heeft geen legborden of planken. De open ruimtes tussen de draagarmen zorgen ervoor dat de goederen makkelijk door middel van een heftruck erin geplaatst of eruit gehaald kunnen worden.

Zwenkarmstelling

Je kunt een zwenkarmstelling met een draagarmstelling vergelijken, het enige verschil is dat je een zwenkarmstelling kunt uitdraaien. Dit is handig, want dit neemt minder ruimte in beslag dan een normale stelling. Daarnaast kun je een zwenkarmstelling met een bovenloopkraan beladen, waardoor je niet hoeft te werken met een heftruck. Je kunt dus veel buizen en stangen opslaan, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. 

Verrijdbare stelling

Een verrijdbare stelling is simpel gezegd een stelling dat staat op een onderstel. Je kunt hierdoor de stellingen tegen elkaar plaatsen en wanneer je er één nodig hebt, rijd je deze er zo tussenuit. Hierdoor bespaar je enorm veel ruimte, want je hebt alleen een gangpad nodig en daar omheen kun je het vol zetten met verrijdbare stellingen. Je kunt op deze manier een magazijn dus zeer efficiënt inrichten.

Verrijdbare legbordstelling

Een verrijdbare legbordstelling is te vergelijken met een verrijdbare stelling. Ze werken in principe hetzelfde, maar een verrijdbare legbordstelling is voor de wat kleinere, lichte goederen. Je kunt een verrijdbare legbordstelling elektronisch bedienen, maar ook met de hand.

Reacties