Sander Wijdemans
15 juni 2022 09:31
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Wat moet ik doen als ik mezelf heb buiten mijn kantoor heb gesloten?

Een lock-out kan een groot probleem zijn, vooral als u werk en computers binnen heeft die onbewaakt staan. Gelukkig hebben we een paar mogelijkheden om u weer naar binnen te krijgen.

Wat moet ik doen als ik mezelf heb buiten mijn kantoor heb gesloten

Optie 1: Hulp halen

Neem contact op met iemand de nog in het kantoor is om te zien of zij u binnen kunnen laten. Wanneer er echter niemand meer aanwezig is, dan is het halen van hulp wat lastiger.

Als u over een huurpand beschikt, dan kunt u contact opnemen met uw huurbaas. Zij hebben vaak een extra sleutel tot hun beschikking en zijn misschien in de buurt om hem van het slot te halen. Mits de sloten vervangen zijn, waardoor de extra sleutels nog geleverd moeten worden.

Optie 2: Laat een slotenmaker komen.

Het bellen van een professionele slotenmaker is niet de goedkoopste keuze, maar het is een trefzekere manier om weer in uw kantoorpand te komen.

Afhankelijk van uw situatie kunnen slotenmakers in Nederland goedkoop of duur zijn. Toch is in veel gevallen een slotenmaker aan huis de beste oplossing, dus laat die slotenmaker in Helmond maar naar uw kantoor komen om u te helpen. Slotenmakers zijn vaak 24/7 beschikbaar om u uit deze nare situatie te halen.

Optie 3: Zoek naar open ramen of deuren.

Niet afgesloten ramen en deuren nodigen uit tot inbraak, maar ze kunnen u ook helpen om uit een benauwde situatie te komen als u vastzit. Het kan geen kwaad om alle ingangen van uw huis te onderzoeken als u vastzit.

Optie 4: Experimenteer met nieuwe instrumenten.

Lockpicking lijkt eenvoudig, maar het is veel moeilijker in de praktijk. Paperclips en bobby pins kunnen worden gebruikt als locksmithing apparatuur.

Als er twee bobby pins of twee paperclips aanwezig zijn, zal dit het beste werken, maar als er maar één van de twee aanwezig is, kan deze doormidden gebroken worden om twee tools te maken.

  • Maak een “L”-vorm van een van de metalen stukken. Dit voorwerp dient als trekstang om het slot op zijn plaats te houden.
  • Maak het andere uiteinde van de draad recht en buig er een kleine “W” in. Met dit voorwerp kunt u de pennen van het slot losmaken.
  • Houd de spanning in het slot door het L-vormige gedeelte op zijn plaats te houden.
  • Voel of er pinnen in het slot zitten met behulp van het W-vormige stukje.
  • Om de deur te ontgrendelen, gebruikt u het W-vormige onderdeel om de pennen omhoog te duwen.

Optie 5: Verwijder de deurknop.

Als de deurknop verwijderd wordt, dan kunt u binnenkomen als de grendel niet op slot zit.

De meeste deurknoppen hebben verborgen verbindingen of montageschroeven, maar als u goed kijkt, kunt u onder of opzij van de deurknop een gaatje of gleufje ter grootte van een speld vinden.

  • Neem een dun stukje metaal en druk het in het gat met het nieuw gemaakte gereedschap.
  • U zou wat tegenwerking moeten krijgen.
  • Duw met één hand het metalen gereedschap zo ver mogelijk in de houder terwijl u met de andere hand aan de deurknop trekt en draait.
  • Blijf druk uitoefenen terwijl u tegelijkertijd aan de deurknop trekt en hem verdraait tot hij loskomt.

Reacties