Sander Wijdemans
25 januari 2022 10:33
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Verkopen van je bedrijfspand, hoe gaat dat te werk?

#Advertorial

Wanneer je als ondernemer een bedrijfspand gaat verkopen, komt hier een lang en moeilijk traject bij kijken. Niet iedereen heeft hier ervaring mee, aangezien dit niet iets is wat elke bedrijfseigenaar meemaakt in zijn of haar leven. Het is dan ook logisch dat je hier weinig tot geen verstand van hebt. 

Als beginnend ondernemer is het eerste bedrijfspand dat je koopt waarschijnlijk relatief klein. Naarmate het bedrijf groeit en het aantal medewerkers ook toeneemt, wordt het misschien tijd voor een groter pand. Wat is dan de beste manier om het verkopen van je bedrijfspand zo soepel mogelijk te laten verlopen? 

Verkopen van je bedrijfspand, hoe gaat dat te werk

Verkopen van je bedrijfspand met behulp van een makelaar

Allereerst is het verstandig om bij het verkopen bedrijfspand een bedrijfsmakelaar in te schakelen. Dit is een vertrouwenspersoon die ontzettend veel verstand heeft van de bedrijfsmarkt en alles daaromheen.

Daarnaast kan deze persoon jou ook helpen met het adverteren van jouw bedrijfspand en het vinden van een nieuw pand. Bedrijfsmakelaars weten het best hoe ze geïnteresseerden op het pand af kunnen laten komen en hoe deze mensen bereikt kunnen worden. Er wordt veel gebruik gemaakt van zowel online als offline reclame om dit voor elkaar te krijgen en het beste resultaat te krijgen. Het grootste voordeel dat hierbij komt kijken is misschien wel het netwerk van de makelaar. De makelaar is namelijk in staat om veel meer potentiële geïnteresseerden te bereiken dan jij en hiermee is de kans op verkoop dan ook een stuk hoger. We kunnen iedereen die zijn of haar bedrijfspand wilt verkopen dan ook met klem aanraden om een verkoopmakelaar in de arm te nemen. De kans op succes stijgt hier namelijk enorm mee!

Tips voor een snelle en eenvoudige verkoop

Tijdens het verkopen van je bedrijfspand, kan je wel alvast rekening houden met bepaalde zaken. Zo kan je uitzoeken hoe de bedrijvenmarkt er op het moment voorstaat. Gaat het goed? Dan is de kans groter dat je het pand zonder al te veel moeite kan verkopen. Wanneer de markt er niet goed voorstaat, is het niet verstandig om aan de verkoop te beginnen. Je kan in dit geval namelijk flinke verliezen lijden op de verkoop van het pand. In een ongunstige markt kan het pand namelijk ver onder jouw aankoopwaarde verkocht worden!

Daarnaast is het belangrijk dat het pand bij bezichtigingen schoon is. Je vergroot de kans om je bedrijf te verkopen wanneer het er goed verzorgd uitziet. Dit betekent dat alle troep opgeruimd is, de tafels er netjes bijstaan en dat al het meubilair afgenomen is. Tot slot kan het laten maken van goede foto’s en video’s om reclame te maken voor het bedrijf. Zo kan je potentiële kopers een goede indruk geven!

Reacties