Sander Wijdemans
6 juni 2022 09:26
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Met een frisse lentelook op kantoor verschijnen? Zo doe je het!

Het is tijd om uit je zwart-grijze stijlcocon te kruipen nadat je de hele winter bedekt bent geweest. De lente komt voor de meesten van ons een beetje te vroeg, en je wilt niet uit de pas lopen met Moeder Natuur. Met al het andere op je bord, kan het samenstellen van een flatterende lente outfit om lekker naar kantoor te gaan makkelijker gezegd dan gedaan zijn.

Met een frisse lentelook op kantoor verschijnen Zo doe je het!

Tip 1: de beste pasvorm is altijd het meest flatterend.

Elk seizoen veranderen kleuren, zomen en ontwerpen, maar de onbreekbare wet van stijl – vooral na je veertigste – is om te dragen wat je het meest flatteert. Je hoeft niet per se door de rekken van warenhuizen te snuffelen om dat te ontdekken. Misschien hangt het al in je kast, wachtend op een knipje of een plooitje. 

Het is leuk om tenminste een beetje actueel te lijken, ook al ben je jaren geleden al van de trendwagen gevallen – vooral als je een zakelijke of sociale functie hebt die een kleine koopbuit nodig heeft (of aanmoedigt). Roze korte broeken (ja, korte broeken) zijn dit voorjaar in voor het kantoor, maar een passender verschijning zouden rokken en jurken zijn (tenzij u peervormig bent, in welk geval u aan slankere lijnen moet denken). Denk hierbij ook aan de sierraden die je draagt. Minimalistische kettingen of graveerbare armbanden zijn erg ‘van deze tijd’.

Tip 2: Stem de kleur van je kleren af op jouw eigen kleur

Zelfs als je probeert om bij de trend te blijven, houd in gedachten dat kleuren en patronen nooit voorrang mogen hebben op jou. Je mooiste kleuren zijn die kleuren die je aanvullen in plaats van je te overweldigen. Als je het niet zeker weet, is hier een begin: Hoe meer kleurcontrast je hebt (het verschil tussen je huidskleur en de donker-lichtheid van je haar en ogen), hoe feller de kleuren zijn die je kunt dragen; hoe minder kleurcontrast je hebt, hoe ingetogener je moet gaan. 

De schaal van de print afstemmen op uw persoonlijke schaal is een goede vuistregel om te volgen wanneer u beslist welke schaal u wilt dragen. Grotere mensen kunnen over het algemeen grotere prints dragen, maar er zijn verschillende soorten prints. 

Met slechts een beetje van de warme kleuren van het seizoen als accent op de bruine en witte tinten die elk voorjaar in de mode zijn, kunt u actueel lijken. Een rozerode sjaal gedragen over een beige pak zou een geweldige look zijn als je huidskleur licht en roze-getint is. Hetzelfde pak zou er geweldig uitzien met een oranje ketting als uw huid donkerder is.

Wil je nog een paar van de grootste hits van het seizoen horen? Laat de opvallende neonkleuren maar aan de catwalks over, maar je kunt je nog steeds vermaken met een felle uitspatting van het levendige kleurenpalet van de lente. Voor een energieke sfeer ga je voor felle, heldere, vrolijke kleuren en bewaar je zachte pastel- of sorbettinten voor meer ingetogen dagen. Voor meer informatie over de grootste hits van dit voorjaar kan je ook bij kledings- en sierraadwinkels terecht.

Reacties