Sander Wijdemans
23 februari 2022 22:03
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Inspiratie voor sportieve uitjes en activiteiten met het personeel

#Advertorial

Meer dan de helft van de Nederlanders beweegt te weinig. Nochtans is dat erg belangrijk, want sport en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als werkgever kan je veel doen om je medewerkers tot beweging aan te zetten. Dat gaat van een tussenkomst in de kosten voor de sportschool tot zelf sportieve uitjes organiseren, al dan niet binnen de werkuren. Bij dergelijke sportieve uitjes is het vooral belangrijk dat ze voldoende uitdagend en vernieuwend zijn, zodat je zoveel mogelijk medewerkers kan overtuigen. We zochten enkele leuke en niet-alledaagse activiteiten uit die je met het personeel kan ondernemen.

Inspiratie voor sportieve uitjes en activiteiten met het personeel

Snowboarden in Nederland

Snowboarden is een heel goed idee om besluiteloze werknemers te overtuigen. Dat doe je natuurlijk in een indoorsnowboardhal. Van Terneuzen over Arnhem tot Amsterdam: er zijn verschillende overdekte snowboardhallen in Nederland te vinden. Ze hebben niet alleen met elkaar gemeen dat ze heel wat pret garanderen, maar ook dat ze fysieke uitdagingen bieden.

Veel medewerkers hebben misschien nog geen ervaring met snowboarden, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Vaak is het mogelijk om een initiatieles te volgen. Zo’n les duurt meestal twee uur. Ze krijgen dan een basiscursus snowboarden, waarbij ze bijvoorbeeld de juiste bewegingen leren en worden geholpen bij het kiezen van de juiste snowboardbindingen. Dat is ongelofelijk belangrijk, want zo’n binding zorgt voor de krachtoverdracht van het lichaam en de benen naar het snowboard, terwijl het ook trillingen absorbeert en voor comfort zorgt. Ook bijvoorbeeld het gebruik van een sleeplift en het leren stoppen worden aangeleerd, wat zowel belangrijk is voor de eigen veiligheid als die van anderen.

Ga eens grotbiken in Limburg

Grotbiken is een activiteit waarbij je met de fiets ondergrondse grottencomplexen verkent. Je kan het onder andere doen in de Sibberberg bij Valkenburg. Je ontdekt er de kalksteengroeven op een compleet andere manier en je fietst er in de pikkedonker, waardoor een goede fietslamp natuurlijk een must is. De stilte is er soms overweldigend, terwijl je vaak flink moet trappen wanneer je eens geen wandtekeningen en open ruimtes bewondert. De combinatie van een vleugje mysterie met natuurschoon en sportieve uitdagingen zal gegarandeerd in de smaak vallen.

Samen leren klimmen in een klimhal

Klimmen is een ideale manier om verschillende spieren in het lichaam te trainen. Het voordeel van klimmuren is dat er verschillende klimroutes zijn die elk hun eigen moeilijkheidsgraad hebben. Hierdoor kan iedereen in zijn eigen tempo aan het klimmen gaan. Hoe dan ook mag men pas beginnen te klimmen na het volgen van een beginnerscursus. Dat is essentieel om blessures en ongelukken te voorkomen.

Het is een goed idee om samen met het personeel zo’n cursus te volgen. Meestal bestaat een cursus uit vier lessen van twee uur die over een periode van enkele weken worden gegeven. Na afloop van deze cursus hebben medewerkers misschien wel de smaak te pakken en zullen ze, met de juiste vaardigheden op zak, ook nadien naar de klimmuur trekken. En dat is nog steeds de bedoeling: medewerkers ook buiten de werksfeer tot beweging bewegen.

Reacties