Sander Wijdemans
21 februari 2022 11:04
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Hoe kun je het energielabel van je bedrijfspand verbeteren

#Advertorial

Het energielabel voor je kantoorpand verbeteren kan door te investeren in verschillende simpele maatregelen. Het is steeds belangrijker voor bedrijven en winkelpanden om te voldoen aan milieuvriendelijke elementen. Het is zelfs zo dat vanaf 2023 de meeste bedrijfspanden moeten voldoen aan energielabel-C. Het is dus belangrijk dat jij snel nagaat wat dit betekent voor jouw bedrijf of winkelpand.

Hoe kun je het energielabel van je bedrijfspand verbeteren

Waar moet jouw bedrijf aan voldoen?

Door de huidige druk op het milieu, is het meer dan ooit van belang dat we allemaal maatregelen uitvoeren om milieuvriendelijk te ondernemen. De overheid heeft daarnaast milieudoelen opgesteld waar we in 2030 aan moeten voldoen. Een van de regels die hierin zijn opgesteld, zijn het verbeteren van de energielabels. Vanaf 2023 moeten bedrijfs- en winkelpanden voorzien zijn van energielabel C of hoger. Energielabel A, B en C staan voor energiezuinige panden, terwijl label D, E, F en G aantoont dat het alles behalve zuinig is. Gelukkig zijn er genoeg opties om een bedrijfspand energiezuiniger te maken. In dit artikel leggen we je uit welke maatregelen het meest effectief zijn.

Hoe kan je jouw energielabel verbeteren?

Het verbeteren van jouw energielabel gaat niet zomaar. Er moeten duidelijke veranderingen worden gedaan aan jouw pand om te zorgen dat dit label omhoog gaat. Allereerst is het dus belangrijk om te analyseren waar het pand momenteel goed op scoort en waar het op kan verbeteren. Gebruikt jouw pand al LED verlichting? Kan jij groene energie installeren in jouw pand? Is jouw pand al voorzien van goede isolatie en dubbelglas? Al deze elementen zijn belangrijk in het verhogen van jouw energielabel.

Hulp bij het berekenen van jouw energielabel

Alle maatregelen die jij moet treffen om jouw energielabel te verbeteren, kosten geld. Het is belangrijk dat je zeker weet dat je de juiste maatregelen treft, voordat de kosten te hoog oplopen. Gelukkig biedt de overheid verschillende subsidies voor bedrijven aan die helpen bij het betalen van deze maatregelen. Als jij op zoek bent naar hulp en advies bij het berekenen en verbeteren van jouw energielabel, dan kun je terecht bij Bedrijfsenergielabels. Dit gecertificeerde bedrijf heeft jarenlange ervaring op het gebied van energieprestatieadvies.

Het plaatsen van zonnepanelen voor jouw bedrijf

Om jouw energiekosten te verlagen en jouw energielabel te verbeteren, zijn zonnepanelen een van de meest effectieve methodes. Door zonnepanelen te plaatsen krijg je toegang tot groene energie die wordt verwerkt via zonlicht. Uiteraard moet je een eenmalige investering maken om deze panelen te plaatsen, maar zodra ze zijn geïnstalleerd geniet jouw bedrijf van gratis energie. Deze aanpassing, samen met goede isolatie en energiezuinige apparaten, zal jouw energiekosten enorm verlagen en het energielabel voor je kantoorpand enorm verbeteren. 

Reacties