Sander Wijdemans
23 juni 2022 20:47
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Hoe kan jouw bedrijf effectiever personeel werven?

Het evalueren en verbeteren van jouw wervingstechnieken kan je helpen de beste medewerkers aan jouw organisatie te binden. Aangezien er talloze manieren zijn om het HR  management te optimaliseren de wervingsprocessen te verbeteren, hebben we in deze blog enkele toptips geselecteerd die jou als ondernemer ongetwijfeld van pas zullen komen!

Hoe kan jouw bedrijf effectiever personeel werven

1. Overweeg een verwijzingsprogramma

Een van de meest doeltreffende en kostenefficiënte wervingstactieken voor groeiende ondernemingen is een verwijzingsprogramma waarbij gebruik maakt van de verbindingskracht van professionele netwerken van mensen om kwaliteitstalent te vinden. Overweeg tastbare voordelen voor succesvolle aanwervingen en creëer een cultuur van respect voor aanbevelingen. Dit kan bovendien de netwerkrelaties versterken en ervoor zorgen dat je directe geïnteresseerde werknemers kunt vinden.

2. Richt je op het creëren van een positieve ervaring voor de kandidaten

In het aanwervingsproces is het van vitaal belang om prettige interacties te verzorgen met iedereen in het bedrijf, van recruiters tot aanwervingsmanagers en HR-professionals. Hierbij draait het ook om de online sollicitatieprocedure, webvacatures en geautomatiseerde antwoorden op ingediende sollicitaties. De ervaring van het wervingsproces van de kandidaat kan bepalen of in jouw organisatie willen werken en wat ze tegen anderen zullen zeggen, wat weer kan bijdragen tot de reputatie van het bedrijf bij werkzoekenden. Overweeg slimme HR-oplossingen om het wervingsproces te stroomlijnen, zodat iedereen die betrokken is van een positieve ervaring.

3. Wees bewust van diversiteit

Diversiteit van ervaring, kennis en ideeën kan een waardevolle bijdrage leveren aan de doeltreffendheid van jouw team te vergroten en innovatie aan te moedigen. Geef voorrang aan diversiteit bij jouw aanwerving door middel van initiatieven op het gebied van diversiteit, inclusie en saamhorigheid in de aanwervingsprocedures te integreren. Dit is een belangrijke manier om te zorgen voor een brede vertegenwoordiging van het personeel, wat kan zorgen voor de betere resultaten op het gebied van gelijkheid op de werkplek.

4. Kijk of freelancers kunnen werken in jouw onderneming

De afgelopen jaren is de populariteit van het aannemen van freelancer gestaag toegenomen. Dit heeft een grote verschuiving veroorzaakt op de arbeidsmarkt, omdat het mensen de mogelijkheid geeft om toe te treden tot een divers werkveld. Platforms voor freelancers zoals Staffyou bieden uitstekende mogelijkheden voor jouw bedrijf om je team af te stemmen op het beschikbare werk. Heeft jouw onderneming bijvoorbeeld te maken met een druk hoogseizoen, dan kan het aannemen van freelancers uitkomst bieden. Bovendien kan je het wervingsproces uit handen laten nemen en kan je een te groot werknemersbestand tijdens de rustigere tijden vermijden.

Reacties