Sander Wijdemans
2 juni 2015 12:33
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Een kantoorruimte efficiënt inrichten? Gebruik deze tips!

Een kantoorruimte efficiënt inrichtenEen kantoorruimte efficiënt inrichten
Een gezonde werkplek creëer je door een kantoorruimte efficiënt in te richten. Hoe prettiger een werkomgeving is, hoe groter de kans dat er betere resultaten worden bereikt. Jij kunt daar als ondernemer of manager kunt een belangrijke bijdrage aan leveren.

Hoe richt je een kantoorruimte efficiënt in en hoe zorg je ervoor dat jij en je werknemers productief aan de slag kunnen?

Begin met een brainstormsessie of maak een moodboard

Voordat je met van alles aan de slag gaat, is het slim om een plan van aanpak te maken. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met te brainstormen of een moodboard te maken. Dit helpt bij het helder krijgen van wat je wensen zijn en hoe je deze wilt vormgeven. Doe inspiratie op via het internet of blader eens wat magazines door van bedrijven die zich bezig houden met de inrichting van een kantoor. Maak gebruik van een plattegrond om het een en ander uit te tekenen.

Een open kantoor zonder afleiding

Een grote kantoorruimte is vaak niet zo effectief. Je bent snel afgeleid door alles dat je om je heen ziet en bovendien zijn er vaak afleidende geluiden. Om dit tegen te gaan kun je (glazen) tussenwanden plaatsen. Daarmee creëer je een open kantoor, maar wel met de ruimte om je terug te trekken wanneer daar behoefte aan is. Uiteraard is het aan jezelf om de hoogte van de scheidingswanden te bepalen. Hierbij kan een gespecialiseerde partner zoals Awall advies gven.

Richt je kantoorinrichting in conform de ARBO eisen

Het is altijd slim om een kantoor zo in te richten, dat deze voldoet aan de ARBO eisen. Zorg daarom voor voldoende sanitaire voorzieningen en investeer in goede bureaus en bureaustoelen. Om RSI en rugklachten te voorkomen, kun je denken aan ergonomische stoelen of een ergonomisch toetsenbord voor de computer. Daarmee houd je werknemers gezond en ga je ziekte-uitval perfect tegen.

Creëer een stilteplek

Als er voldoende ruimte is in je kantoor, doe je er goed aan een stilteplek in te richten. Daar kunnen werknemers zich even terugtrekken als er veel werk op een geconcentreerde manier verricht moet worden. Uiteraard is het ook een ideale plek om even door een magazine te bladeren en een kop koffie te drinken.

Investeer in voldoende opbergruimte

Een kantoor waarin alles rondslingert heeft geen professionele uitstraling en bovendien zorgt het voor veel chaos op werkplekken. Om dit te voorkomen, koop je kasten waarin onnodige zaken en spullen worden opgeborgen. Laat werknemers daarnaast hun tassen en spullen opbergen in een eigen locker.

Zorg voor voldoende groen en kunst

Groen is niet alleen een frisse kleur, het geeft vooral ook energie. Schroom daarom niet om je kantoorruimte in te richten met veel groen. Investeer daarnaast in een aantal mooie schilderijen of beeldhouwwerken en je hebt gegarandeerd een kantoorruimte waar werknemers zich volledig op hun gemak voelen. Bovendien geef je hiermee je kantoor uitstraling en dat laat op klanten zeker een professionele indruk achter.

Ga met bovenstaande tips aan de slag en je hebt gegarandeerd een efficiënt ingericht kantoor!

Reacties