Sander Wijdemans
24 maart 2022 12:35
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Beveiliging rondom je bedrijfspand

In een bedrijfspand worden vaak dure spullen bewaard. Er ligt dan ook vaak per vierkante meter meer waarde dan wanneer we kijken naar bijvoorbeeld een regulier huishouden. Toch denken mensen vaak eerder na over de beveiliging van een eigen woning, dan over de beveiliging van een bedrijfspand. Toch zou dit niet zo moeten zijn. Zeker niet omdat een bedrijfspand ook nog eens een stuk minder bewaakt wordt door mensen dan een regulier huishouden. De bedrijfspanden zijn immers meestal leeg tussen 17:30 ‘s avonds en 8:30 ‘s ochtends. Wil je meer weten over beveiliging van jouw bedrijfspand? Lees dan snel dit blog!

beveiling bedrijfspand

Bewakingscamera

Momenteel zijn er veel opties als het aankomt op beveiliging. Je hebt alarminstallaties maar ook camera installaties. Ook sensoren worden gebruikt om indringers buiten te houden. Een bewakingscamera kan heel handig zijn. Allereerst schrikt dit namelijk al gauw mensen af die bij je naar binnen willen. Want mensen weten dat ze op camera staan en zullen dus eventueel herkend kunnen worden. Dus hiermee schrik je mensen al snel af. Een ander voordeel van de bewakingscamera zit hem in het feit dat je het beeld terug kunt kijken. Zo kan je bijvoorbeeld de hele afgelopen nacht bekijken wie er rondom het pand heeft gelopen en wat diegene heeft gedaan. Zo een bewakingscamera installeren wordt vaak gedaan door het bedrijf waarvan je ze gekocht hebt, zij komen even langs en monteren alles en leggen uit hoe alles werkt. En zo heb je al heel snel een hele goede beveiliging voor jouw bedrijfspand. 

Alarminstallatie

Een andere populaire optie rondom beveiliging van kantoorpanden is de installatie van een alarminstallatie.Wanneer een deur open gaat of als er beweging wordt gedetecteerd gaat er heel hard een alarm af. Hiervan schrik je natuurlijk enorm als indringer, daardoor kiezen mensen al vaak het hazenpad. En als ze ervoor kiezen om te blijven is de politie vaak al onderweg omdat de installatie vaak verbonden is met de beveiliging die dan de politie voor je bellen.  

Waarom beveiliging?

Maar waarom zou je nou beveiliging nodig hebben voor je kantoorpand? Want wellicht zou je het liefst geen camera’s willen die 24/7 alles opnemen. Maar toch kiezen veel ondernemers ervoor om beveiliging te installeren. Vaak gewoon met de reden dat het de ondernemers een veiliger gevoel geeft voor henzelf, maar bijvoorbeeld ook voor het personeel. Ook wordt het vaak gebruikt om waardevolle spullen te beschermen omdat het toch zonde zou zijn dat iemand dat zomaar meeneemt. Al met al dus genoeg redenen voor beveiliging van je bedrijfspand en genoeg redenen waarom je zou moeten overstappen naar een goede beveiliging. 

Reacties